Vučić: Srbija će biti snažnije na evropskom putu

Vučić: Srbija će biti snažnije na evropskom putu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija biti snažnije na evrospkom putu. Podsetio je da poslednja istraživanja javnog mnjenja pokazuju da prvi put imamo jasnu većinu građana koji su protiv ulaska Srbije u EU, ali da njegov posao, kao predsednika Srbije, nije da podilazi javnom mnjenju.

„Naše je da ga čujemo, ali je naš posao da radimo ono sto je najbolje za državu“, poručio je Vučić u obraćanju javnosti u Palati Srbija.

Vučić je istakao da je trgovinska razmena Srbije sa EU oko 60,2 posto – ukupno 30,8 milijardi evra, a da je gotovo 300.000 ljudi u Srbiji direktno ili indirektno zaposleno u kompanijama čiji su vlasnici iz država članica EU, kao i da najveći deo investicija dolazi upravo iz EU.

Vučićevo obraćanje prvobitno je bilo zakazano za prošli petak, ali je odloženo za danas.

Predsednik Srbije je prethodnih dana boravio u poseti Nemačkoj, gde se prvi put susreo s nemačkim kancelarom Olafom Šolcem . Vučić je u Berlinu razgovarao i ministarkom spoljnih poslova Analenom Berbok , a u četvrtak u Beogradu sastao se i sa nemačkom ministarkom odbrane Kristin Lambreht.