Polaganje kamena temeljca za novi objekat za odred „Kobre“ u Beogradu

Polaganje kamena temeljca za novi objekat za odred „Kobre“ u Beogradu

Predsednik Aleksandar Vučić položio je danas kamen temeljac za izgradnju novog objekta za smeštaj i obuku pripadnika Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“ u kasarni „Vasa Čarapić“ u Beogradu. Tokom ceremonije, Vučić je istakao značaj ovog elitnog odreda, pohvalivši njihovu hrabrost, odgovornost i bespogovornu odanost državi.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo da najavim početak izgradnje novog doma za vaš elitni odred. Odavno ste zaslužili najsavremenije uslove za rad i obuku,“ rekao je Vučić. Novi objekat će, prema njegovim rečima, sadržati sve što je optimalno za funkcionisanje jedinice, uključujući specijalizovani prostor za fizičku i taktičku obuku, smeštajne kapacitete, prostor za rekreaciju, kao i posebnu kuhinju.

Vučić je naglasio da će ovaj objekat postati simbol posvećenosti i stalne težnje ka izvrsnosti, dodajući da je cilj projekta obezbeđivanje najboljih uslova za rad pripadnika „Kobri“.

Na kraju ceremonije, Vučić je izrazio želju da pripadnici „Kobri“ nikada ne moraju da koriste svoje ratničke veštine, ali je dodao da je siguran u njihovu spremnost da odgovore na svaki izazov ukoliko bude potrebno.

Uz prisustvo ministra odbrane Bratislava Gašića, ceremonija polaganja kamena temeljca označila je početak značajnog projekta koji će doprineti unapređenju kapaciteta i borbene gotovosti ovog elitnog odreda.