Vučić: Ovo je napad na našu zemlju

Vučić: Ovo je napad na našu zemlju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da  drugi put u poslednjih 48 sati moraju da se obrate, a da svaku reč, koju bi želeli da izgovore je i teška i suvišna i nedovoljna.

„Uz članove porodice ubijene dece i radnika obezbeđenja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u svoje ime i članova vlade izrazim saučešće zločinački ubijenim na teritoriji Mladenovca, Dubone, Smedereva i da im kažem da smo, iako znam da im je to teško da prihvate da smo zajedno, ujedinjeni u tuzi i bolu“, kazao je predsednik.

Kaže da je ovim ponovljenim masovnim zločinačkim napadom, „posle napada na našu decu, a zatim napadom na svakoga ko se tu našao, ovo je napad na celu našu zemlju i svaki građanin to oseća“.

„Nisam pobornik teorije zavere jer ne smem kao predsednik Republike. Iako živimo brojčano u maloj zemlji, veliki narodi su uspevali da pronađu rešenja. Za nas veće tragedije nema. Izgubili smo mnogo ljudi. Zato Amerika kada se suočila 11. septembra sa više ubojenih bili su ujedinjeni da odgovore. Australijanci u sličnom masovnom ubijanju znali su da donesu teške odlule. Mnogi drugi su pronalazili snagu. Posle ubistva dece svi smo bili u stanju šoka. Nama kojima je uvek possao da budemo trezveni smo kao zombiji hodali 24 sata, tražeći razlog kako i zašto“, naveo je Vučić.

Posle toga kod svih roditelja širom Srbije postali su zabrinuti i uplašeni, logična posledica.

„Pošalje dete u školu, a onda se pojavi neko bez trunke kajanja vam ubije decu. Kako ćemo da umirimo roditelje“, kazao je Vučić.