Vučić: Odluka o Evroprajdu 96 sati pre

Vučić: Odluka o Evroprajdu 96 sati pre

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle analize bezbednosne situacije na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost u vezi sa održavanjem Parade ponosa, da će MUP u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije doneti odluku 96 sati pre održavanja skupa na otvorenom i da će organizatori imati pravo žalbe i mogućnost spora pred upravnim sudom, piše Sputnjik.

„Donošenje odluke o eventualnom nedozovljavanju okupljanja na otvorenom prostoru će MUP Srbije, u skladu sa tim (Ustavom i zakonima) i posle analize koju smo napravili na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, i pretpostavljam u skladu sa onim o čemu smo već govorili, a96 sati pre održavanja samog skupadoneti odgovarajuću odluku“, rekao je Vučić.

Kaže da posle toga organizatori imaju pravna sredstva na raspolaganu, pre svega žalbu MUP-u i mogućnost vođenja spora pred upravnim sudom.

„U svakom slučaju mi je žao zbog cele situacije“, rekao je Vučić i dodao da država neće da se igra i sprda sa svojim građanima i izmišlja kako se parada zabranjuje zbog majmunskih boginja i tako unižava i našu decu i roditelje, prijatelje… Ni o čemu drugom ne govore, niti se bave drugim stvarima, pa im ovo deluje kao dobra tema da ispadnu pametni u društvu“, primetio je Vučić.

Situacija je teška, ne želimo da vidimo bilo kakve sukobe, rekao je Vučić i dodao da ne želi da dođe do većih nemira i sukoba, jer bi onda morali pripadnici reda da budu u većoj meri prisutni, što država želi da izbegne.

„A njih molimo da razumeju našu poziciju u kojoj se nalazimo“, poručio je Vučić.