Vučić o opoziciji: „Plaše se jednog čoveka“

Vučić o opoziciji: „Plaše se jednog čoveka“

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izneo je oštre komentare na račun opozicije, pozivajući ih da odluče žele li da prisustvuju sednici Narodne skupštine posvećenoj iskopavanju litijuma. On je naglasio da se predstavnici opozicije, kako je rekao, plaše njega lično i njegovog znanja o situaciji u zemlji.

Na svečanosti povodom završetka radova na hotelu Sent Ridžis u Beogradu, Vučić je istakao da se opozicija muči s tim što ne može da ga pobedi, dok on ostaje čvrst u svojim stavovima. „Muči ih to što taj jedan ne zna šta bi oni od Srbije napravili“, dodao je Vučić, aludirajući na to da je opozicija zabrinuta zbog njegovih politika i budućnosti Srbije.

Kada je reč o pozivu opozicije da dođe u Skupštinu, Vučić je primetio da su ranije govorili da će ga „rasturiti“, ali su sada, kada je najavljeno njegovo prisustvo, rekli da može doći samo na balkon. Ova kontradikcija, prema njegovim rečima, pokazuje slabost opozicije.

Predsednik je reagovao na izjavu poslanika Demokratske stranke Srđana Milivojevića o njegovom „paničnom strahu“ od tema kao što su Kosovo i litijum, rekavši da je izjava „nada“ i „neozbiljna“. Vučić je odgovorio na izjavu predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, nazvavši njegove komentare „kratkim, ali glupim“.

Takođe, Vučić je demantovao Đilasove optužbe o prodaji NIS-a Rusima, naglasivši da u vreme te prodaje nije bio ni poslanik i da je Đilas bio na vlasti.

Kada je reč o situaciji na Kosovu, Vučić je istakao da se u teškim uslovima bori za interese Srba u pokrajini, navodeći da je uspeo da 28 zemalja povuče priznanje tzv. Kosova. Pozvao je bivše vlasti da se okupe na jednoj listi kako bi se videlo ko će dobiti više glasova Srba iz južne pokrajine.

Na kraju, Vučić je prokomentarisao proslavu bivšeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića u Podgorici, rekavši da oni dele opsesiju prema Srbiji, ali iz suprotnih razloga. Dok Vučić voli Srbiju, Đukanović, prema njegovim rečima, mrzi. Izrazio je uverenje da će Srbija i dalje napredovati uprkos negativnim tonovima iz Crne Gore, dodajući da će raditi još više za dobrobit zemlje.