Vučić najavio selidbu kancelarije u Podrinje, komentarisao proteste i političke protivnike

Vučić najavio selidbu kancelarije u Podrinje, komentarisao proteste i političke protivnike

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će u prvoj polovini septembra privremeno preseliti kancelariju u Podrinje, gde će boraviti sedam dana i primati strane zvaničnike. On je rekao da će tokom tog perioda raditi iz tog regiona i razgovarati sa građanima.

Vučić je komentarisao i pitanja u vezi sa iskopavanjem litijuma, ističući da je cilj da se obezbedi zdravlje građana. Naglasio je da su tvrdnje protiv litijuma, koje su izneli neki naučnici i eksperti, u suštini bile oborene.

Pored toga, Vučić je najavio posetu predsednika Francuske Emanuela Makrona 29. i 30. avgusta, kao i dolazak predsednika Izraela i Kazahstana. On je izjavio da će se potpisati sporazum sa Francuskom o saradnji u oblasti elektroprivrede, dok će se razgovarati i o jačanju vojne saradnje.

Komentarišući proteste protiv iskopavanja litijuma, Vučić je rekao da je sve izvrnuto i da su protesti često vođeni protiv zakona i reda. Naveo je da su hapšenja u zapadnim zemljama mnogo ozbiljnija i da su oni u Srbiji postupali s tolerancijom prema demonstrantima.

On je uporedio reakcije opozicije na hapšenja u Hrvatskoj i na Kosovu, ukazujući na dvostruke standarde. Takođe je naglasio da mu ne smeta što ga politički protivnici ne plaše i da će ostati u Srbiji. Dodao je da su ogromna sredstva uložena u pokušaj njegovog svrgavanja, ali da će ostati dosledan i ponosan na rezultate koje je postigao.