Vučić poručuje kosovskom ministru policije: „Srpska ambasada u Prištini su samo ružni snovi“

Vučić poručuje kosovskom ministru policije: „Srpska ambasada u Prištini su samo ružni snovi“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio na izjavu tzv. kosovskog ministra policije Dželjalja Svečlje da će jedini simbol Srbije na Kosovu biti njena ambasada, poručivši da Srbija nikada neće odustati od Kosova i Metohije kao dela svoje teritorije u skladu sa međunarodnim pravom.

„Kosovo i Metohija je u skladu sa poveljom UN, Rezolucijom 1244, i u skladu sa našim Ustavom deo teritorije Republike Srbije. Tako je bilo, tako će i biti“, istakao je predsednik Vučić.

Ocenio je izjavu Svečlje kao siledžijsku politiku koja se oslanja na podršku onih koji, kako je rekao, podršku ne bi smeli da imaju, i dodao da Srbija uvek stoji uz svoj narod i da će činiti sve što je u njenoj moći da sačuva mir.

Na pitanje o rokovima koje je Priština dala Srbima u Leposaviću da uklone šatore, predsednik je odgovorio da nema dodatnih informacija i da će se vratiti u Beograd kako bi pažljivo pratio situaciju.

Takođe, Vučić je prokomentarisao i tekst iz američkih medija koji tvrdi da američki senator Bob Menendez uzima novac od Albanaca, nazivajući Menendeza osobom koja je godinama pravila probleme Srbiji.

„Svi napadi na Srbiju imaju za cilj da se ne govori o energiji, entuzijazmu i ambiciji građana Srbije“, istakao je predsednik Vučić, dodajući da Srbija nastavlja svoj put ka prosperitetu i razvoju uprkos spoljnim pritiscima.