Vučić: Danas prvi put čujemo da se traži međusobno priznanje

Vučić: Danas prvi put čujemo da se traži međusobno priznanje

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je danas prvi put čuo da se govori o međusobnom priznanju Beograda i Prištine, a do sada je bila reč o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa.

„To smo čuli danas na konferenciji za medije u Prištini, mogu da razumem da se stvari menjaju na štetu Srbije, kao što sam i predvideo prateći pre nekoliko nedelja šta se dešava. Ako mislite da treba da nam pretite jer želimo da očuvamo poredak UN, ili da dođemo do kompromisa, nemamo ništa protiv. Mi svoj posao, vi svoj posao“, naveo je Vučić.

Istakao je da je za njega važno da Šolc razume suštinu problema i da se rešenja završavaju korak po korak. Srbija, kaže, nije odbila nijedan sastanak i da je prihvatila svaki poziv na razgovor.

„Nemojte da se ljutite što je vaš odnos prema KiM drugačiji od našeg, koliko vi volite integritet Ukrajine, mi toliko volimo intergitet Srbije“, rekao je predsednik Srbije.

Još jednom je ponovio da je međusobno priznanje kao uslov za evropsku budućnost za njega iznenađenje: „Ali Nemačka je moćna, a mi mali. Ostaje na nama da sagledamo kako da se prema tome odnosimo“, zaključio je Vučić.