Vučević: Mir i stabilnost ključni za ekonomski razvoj i bolji kvalitet života

Vučević: Mir i stabilnost ključni za ekonomski razvoj i bolji kvalitet života

Premijer Srbije Miloš Vučević istakao je u intervjuu za RTS da su mir i stabilnost preduslovi za ekonomski razvoj i poboljšanje kvaliteta života u Srbiji. Gostujući u Jutarnjem dnevniku, Vučević je naglasio značaj očuvanja mira kao osnove za razvoj ekonomije, povećanje plata i penzija, te izgradnju infrastrukturnih objekata poput puteva, škola i obdaništa.

„Verujem da ćemo imati znanja, odlučnosti i mudrosti da srpski brod vodimo u mirne vode, iako su uzburkani talasi, odnosno vremenski uslovi, gledano geopolitički, nisu idealni“, rekao je Vučević.

Premijer je dodatno naglasio da je sloboda najvažnija vrednost koja uživa podršku naroda. „Bez slobode ne možete da živite normalno i stvarate sve ove stvari. Moramo da pravimo dobar balans, da ne izgubimo slobodarski duh, ali i da čuvamo mir i stabilnost i u svakom smislu razvijamo državu“, poručio je Vučević.

Vučević je juče predsedavao sednicom Vlade Srbije održanom u Kruševcu povodom svečanog obeležavanja Vidovdana. Sednica je bila posvećena pitanjima unutrašnje i spoljne bezbednosti Srbije, očuvanju kulturnog identiteta i nasleđa, te ekonomskim temama.

„Sednica vlade je bila fokusirana na pitanja unutrašnje i spoljne bezbednosti Srbije, očuvanje kulturnog identiteta i kulturnog nasleđa i na ekonomiju – od čega živimo i da li možemo više da ulažemo i u vojsku i u policiju, kulturu, obrazovanje, zdravstvo, sve ono što interesuje građane i što direktno utiče na kvalitet života“, rekao je premijer.

Premijer Vučević je zaključio da su sabornost, mudrost i dobro razumevanje svega što se dešava i okružuje Srbiju ključni za vođenje zemlje kroz izazovna vremena i postizanje stabilnosti i prosperiteta.