Vučević oštro odbacuje prištinske medijske spekulacije o navodnim napadima Srbije na Kosovo

Vučević oštro odbacuje prištinske medijske spekulacije o navodnim napadima Srbije na Kosovo

Ministar odbrane Srbije, Miloš Vučević, snažno je osudio i odbacio večeras pokušaje pojedinih medija koji izveštavaju na albanskom jeziku da prizemno i bedno napadnu Srbiju, optuže predsednika Aleksandra Vučića i ponižavaju srpski narod. On je naglasio da nema prostora za takve monstruozne i konstruisane scenarije.

“Srpski narod na Kosovu i Metohiji godinama unazad pati pod stegama Kurtijevog terora. Setimo se prošlog Badnjeg dana kada su rafalima iz oružja albanskog policajca pokošena srpska deca. Nije ni čudo što kosmetski Srbi sa zebnjom čekaju novi Badnji dan, iščekujući nove provokacije i nove napade. Ali, neka zna Kurti, kao i njegovi propagandisti – Srbiju niko neće pokoriti, a Srbe sa Kosmeta niko neće proterati. Nema te laži, niti te bedastoće koja će od žrtve napraviti dželata. Istorija pamti i ona će suditi!“, poručio je Vučević.

Ministar je naglasio da Srbi na Kosovu i Metohiji znaju da je njihova država Srbija uvek tu za njih, istakavši hrabrost i posvećenost predsednika Aleksandra Vučića u zaštiti njihovih interesa.

Pojedini prištinski mediji na albanskom su objavili neproverene tvrdnje o navodnim planiranim napadima srpskih tajnih službi na Kosovu. Vučević je jasno izrazio odbacivanje ovih spekulacija, naglašavajući da se radi o neistinitim i zlonamernim tvrdnjama, te da Srbija nema nameru baviti se takvim neproduktivnim i opasnim igrama.