Vučević: Napadi na kol centre SNS-a su čin „čistog fašizma“

Vučević: Napadi na kol centre SNS-a su čin „čistog fašizma“

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da su kol centri koje stranka koristi potpuno legalni, te da su današnji napadi na te centre čin „čistog fašizma“. Vučević je naveo da su opozicioni aktivisti pokušali da uđu i linčuju ljude u kol centrima, zabranjujući im dotok vazduha, dostavu vode i hrane.

Nakon proslave sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ostalim članovima SNS-a, Vučević je odgovarao na novinarska pitanja. On je istakao da su članovi stranke, koji rade u kol centrima, bili prisiljeni da se skrivaju zbog svoje bezbednosti. „Naši ljudi nisu marsovci, nego građani Srbije. Ne nose maske da sakriju identitet, već da se zaštite od suzavaca, petardi i baklji koje bacaju opozicioni aktivisti,“ rekao je Vučević.

Vučević je naglasio da su među napadnutim radnicima kol centara većinom bile devojke, koje su bile izložene fizičkom linču. „Nikada nismo videli takav linč u Srbiji. Isključivali su im struju i dotok vazduha, zabranjivali dostavu vode i hrane. To je bio čist fašizam,“ dodao je Vučević.

Lider SNS-a je dalje objasnio da su kol centri legalni i da su napadi opozicije nasilnički. „Najbolje bi bilo da nasilnicima predamo papire s kojima radimo. Kada bude razmena stranačkih dokumenata, možda da organizujemo negde,“ rekao je ironično Vučević.

Ova izjava dolazi nakon što su članovi SNS-a proslavili izbornu pobedu, što je izazvalo napetosti i sukobe između stranačkih aktivista i opozicije.