Višesatna čekanja na graničnim prelazima, naoružajte se strpljenjem

Višesatna čekanja na graničnim prelazima, naoružajte se strpljenjem

Prvi dan vikenda otpočeo je gužvama na graničnim prelazima. Najviše se čeka na Batrovcima, na izlazu iz Srbije i to duže od tri sata, a kolone su i na prelazima Horgoš i Horgoš 2 gde se čeka više od dva sata, ali zatim i sat vremena na mađarskoj strani. Vozila su u šest kolona na prelazu Preševo.

Prema podacima koji su u 8 časova objavljeni na sajtu AMSS-a, na graničnom prelazu Batrovci , na izlazu iz Srbije ka Hrvatskoj, putnička vozila čekaju duže od tri sata, dok se na ulazu u Srbiju čeka oko pola sata.

Bolji izbor je granični prelaz Šid gde se na izlazu iz Srbije čeka sat vremena, a na ulazu 30 minuta.

Na Preševu putnici i danas čekaju u šest kolona. Na ulazu u Srbiju čeka se 50 minuta, a na izlazu oko pola sata.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na Gradini se na izlazu iz Srbije čeka od 30 do 60 minuta, a na ulazu oko 30 minuta.

Na svim graničnim prelazima sa Mađarskom su duga zadržavanja, kojima treba dodati i vreme koje se čeka na mađarskoj strani (oko sat vremena).

Na Horgošu se na izlazu iz zemlje čeka oko dva sata, baš kao i na Horgošu 2 . Na ulazu u Srbiju se na oba prelaza čeka oko pola sata. Manje se čeka na Kelebiji – na izlazu iz Srbije sat vremena, a na ulazu oko 30 minuta.