Dragan Vasiljević o ranjavanju policajca Vjekoslava Ilića: Policajac u svesnom stanju i oseća se dobro

Dragan Vasiljević o ranjavanju policajca Vjekoslava Ilića: Policajac u svesnom stanju i oseća se dobro

Pomoćnik direktora policije, Dragan Vasiljević, izjavio je da je obišao ranjenog policajca Vjekoslava Ilića koji je trenutno u svesnom stanju i oseća se dobro. Vasiljević je tokom gostovanja u emisiji “Oko“ na RTS-u podelio detalje razgovora sa Ilićem.

Ilić je ispričao kako je incident tekao. Policajci su zaustavili vozilo sa tutinskim registarskim oznakama na punktu u Lipničkom Šoru kod Loznice. Vozač i suvozač su predali lična dokumenta, a policajci su zahtevali da suvozač izađe iz vozila dok je vozač ostao unutra.

Napadač je potom ispalio nekoliko hitaca prema Iliću, pogodivši ga u desno rame. Uprkos teškim uslovima, Ilić je uspeo da repetrira pištolj i odgovori vatrom prema napadaču. Još uvek nema informacija da li je napadač ranjen.

Ilić je takođe naveo da napadač nije znao ili nije želeo da govori srpski jezik.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) ranije je saopštilo da je u toku noći u Loznici, prilikom kontrole vozila, jedan od putnika pucao na dvojicu policijskih službenika. Tom prilikom, Nikola Krsmanović je preminuo u bolnici, dok je Vjekoslav Ilić ranjen u rame.

Napadač je pobegao sa mesta događaja, dok je vozač uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. U automobilu je pronađen pasoš izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (1991) i nemačka lična karta.