Vesić optužuje demonstrante za huliganizam i najavljuje tužbe za štetu

Vesić optužuje demonstrante za huliganizam i najavljuje tužbe za štetu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, optužio je grupu protestanata za nasilno blokiranje železničkih stanica Prokop i Novi Beograd, prekidajući time redovan železnički saobraćaj. U objavi na društvenoj mreži X, Vesić je najavio da će ministarstvo podneti tužbe za naknadu štete protiv učesnika blokade.

Ministarstvo je naložilo skraćivanje železničkih linija od Novog Sada do Beograda do stanice Zemun kako bi se izbegla opasnost po bezbednost putnika. Vesić je istakao da je za nedelju planirano 60 polazaka vozova sa železničke stanice Prokop, sa očekivanih deset hiljada putnika. On je upozorio da bi dalja blokada mogla dovesti do otkazivanja svih planiranih polazaka, što bi negativno uticalo na građane koji su kupili karte.

Ministar je apelovao na prekid blokada, naglašavajući da su predsednik Vučić i Vlada uložili značajne napore u izgradnju i rekonstrukciju železničkih stanica i izgradnju brze pruge do Novog Sada. On je kritikovao protestante, nazivajući ih huliganima koji destabilizuju zemlju i maltretiraju građane, te zaključio da je njihov cilj da „ruše legitimno izabranu vlast“.