Maks Ferštapen pobedio na Interlagosu

Maks Ferštapen pobedio na Interlagosu

Trostruki svetski šampion Formule 1, Maks Ferštapen iz Red Bull tima, dominirao je sprint trkom u Sao Paulu u subotu, preuzimajući vođstvo od Landa Norisa iz Meklarena u prvoj krivini i održavajući ga do kraja trke. Noris je završio na drugom mestu, 4,287 sekundi iza Ferštapena, dok je Serđo Perez iz Red Bull-a zauzeo treće mesto nakon što je startovao sa petog mesta.

Ova pobeda u sprint trci bila je četvrta za Ferštapena u toku sezone i postavlja ga kao favorita za nedeljnu trku, gde će loviti rekordnu 17. pobedu u sezoni, čime bi povećao svoj ukupan broj pobeda na 52, približavajući se četvorostrukom šampionu Sebastijanu Fetelu.

Ferštapen i Red Bull već su osigurali obe šampionske titule ove sezone.

Noris je priznao da mu je na kraju nedostajao tempo zbog degradacije guma, ali nije mogao da ugrozi Ferštapenovu dominaciju.

Uzbudljive borbe su se odvijale iza Ferštapena, gde su vozači poput Džordža Rasela iz Mercedesa, Šarla Leklera iz Ferarija, i Jukija Cunode iz AlphaTauria vodili borbe za pozicije i bodove.

Mercedesov sedmostruki svetski šampion, Luis Hamilton, završio je na sedmom mestu, što nije bilo dovoljno da stigne do drugog mesta u šampionatu, dok je Red Bull osigurao i konstruktorsku titulu.

Sprint trka u Sao Paulu je ponudila dinamične i uzbudljive trenutke, a sada su oči uprte u nedeljnu trku na istoj stazi, gde će se Ferštapen boriti za još jednu pobedu i rekordnu sezonu.