Veliki požar u selu Darosava kod Aranđelovca

Veliki požar u selu Darosava kod Aranđelovca

Veliki požar izbio je u selu Darosava kod Aranđelovca, zahvativši ogromnu površinu nepristupačnog terena. Požar je izazvao ozbiljne poteškoće zbog nepristupačnosti terena, ali su vatrogasci, JKP „Bukulja“, dobrovoljci i meštani angažovani u naporima da ga obuzdaju. Očekuje se da će gašenje trajati tokom noći.

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, požar je zahvatio otvoreni prostor i nepristupačan teren. Na terenu se nalazi 20 vatrogasaca-spasilaca iz Aranđelovca, Topole i Kragujevca, sa osam vatrogasnih vozila. Takođe, angažovano je 10 pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Aranđelovca i Topole sa dva vozila.

Objave na Instagram profilu opštine Aranđelovac (@arandjelovac.opstina) ukazuju da požar još uvek nije ugašen i da će se gašenje nastaviti tokom noći. Vatrogasne jedinice Aranđelovac, zajedno sa kolegama iz susednih opština, zaposlenima i mehanizacijom JKP „Bukulja“, predstavnicima LU „Bukulja“, kvadistima i meštanima, preduzimaju sve mere da obuzdaju vatrenu stihiju koja je zahvatila veliku površinu šume i rastinja.

Srećom, prema poslednjim informacijama, niko nije nastradao. Požar je zaustavljen u blizini kuća u naselju Markovića u Mesnoj zajednici Garaši, ali i dalje bukti ka uzvišenju Vagan u Mesnoj zajednici Darosava. Sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo su na terenu, a prema poslednjim izveštajima, akcija gašenja će se nastaviti tokom cele noći.

Na Instagram profilu opštine Aranđelovac izražena je zahvalnost svim dobrovoljcima i volonterima koji su se angažovali u ovoj teškoj situaciji.