Vaučeri i novčana pomoć Novopazarcima koji boluju od retkih bolesti

Vaučeri i novčana pomoć Novopazarcima koji boluju od retkih bolesti

Građanima Novog Pazara koji boluju od retkih bolesti danas je uručena jednokratna novčana pomoć u iznosu od po 25.000 dinara kao, vaučeri vredni po 35.000 dinara za kupovinu lekova i medicinskih sredstava, kao i vaučeri u iznosu od po 50.000 dinara za rehabilitaciju u banjama.

Građanima Novog Pazara koji boluju od retkih bolesti danas je uručena jednokratna novčana pomoć u iznosu od po 25.000 dinara kao i vaučeri vredni po 35.000 dinara za kupovinu lekova i medicinskih sredstava i vaučeri u iznosu od po 50.000 dinara za rehabilitaciju u banjama.Vaučere su 21 građaninu Novog Pazara uručili gradonačelnik Nihat Biševac i državni sekretar u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Radoš Pejović.

Roditelji dece koji su dobili vaučere kazali su da će se truditi da ih iskoriste na najbolji način i da će im to biti velika olakšica.

„Moj sin boluje od cistične fibroze, iskoristićemo banju gde će imati sve što mu je potrebno, a kupićemo i vitamine koji su veoma skupi. Moj sin sada diše, on nije mogao da ide u školu, nije se družio, nije izlazio iz kuće“, kazala je Azra Nurković.

Ona je rekla da je prethodnih godina „značajno uvećan“ budžet za pomoć deci oboleloj od retkih bolesti i za to „zahvalila“ predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Državni sekretar Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Radoš Pejović kazao je da je lično uručivanje vaučera osobama sa retkim bolestima i njihovim roditeljima pokazatelj da su taj resor i država „sa njima i da će uvek biti uz njih“.

„Došli smo lično da ih pogledamo u oči, da im stisnemo ruku i da im kažemo da nisu sami i da će njihova država uvek biti uz njih. Želimo da olakšamo život osobama sa retkim bolestima, da budemo deo njihovog života, borbe i patnje. Bolest nije samo njihova, cela porodica strada“, rekao je Pejović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da su vaučeri „“još jedan dokaz da država brine o onima kojima je pomoć potrebna“.

„Grad Novi Pazar poslednjih pet godina finansijski pomaže osobe sa retkim bolestima i malignim oboljenjima. Sigurno da je svaka pomoć dobrodošla, naročito u ovakvim slučajevima. Cilj nam je sinergije i zajedništvo lokalne samouprave, javnih preduzeća, ministarstava i vlade kako bismo olakšali živote osoba sa retkim bolestima“, rekao je Biševac.

Novopazarci koji nisu danas primili vaučere, dobiće ih poštom, na kućnu adresu.