Povećanje cena vrtića u Beogradu izaziva revolt roditelja

Povećanje cena vrtića u Beogradu izaziva revolt roditelja

Neki beogradski vrtići su, uprkos povećanju refundacija, bez obrazloženja povećali cene svojih usluga za 10.000 dinara, što je izazvalo revolt roditelja. Vrtići poput Hepi kids najavili su novo povećanje cena, čime bi mesečni trošak po detetu iznosio 50.000 dinara. Roditelji su nezadovoljni ovim postupkom, nazivajući ga ucenom. Direktor Hepi kids-a nije odgovorio na upite novinara.

Ovo povećanje cena dolazi nakon što je Grad Beograd doneo odluku o povećanju iznosa refundacija za privatne vrtiće. Prema poslednjoj odluci, vrtići sada dobijaju 33.000 dinara po detetu bez obzira na to koliko je dete prisutno u vrtiću. Roditelji su revoltirani ovim postupkom privatnih vrtića i traže objašnjenje.

Neki roditelji su istakli da su vrtići, poput Hepi kids-a, insistirali na potpisivanju saglasnosti za prenos novca od refundacija direktno na vrtić, umesto na račun roditelja. Ovakav postupak dodatno je uznemirio roditelje, koji smatraju da su izloženi pritisku i nejasnim uslovima poslovanja vrtića.

Očekuje se da će ovaj slučaj izazvati širu debatu o transparentnosti cena i uslova u privatnim vrtićima, kao i o pravima roditelja u ovakvim situacijama.