Uskoro počinju s radom još dve direktne avio-linije s Kinom

Uskoro počinju s radom još dve direktne avio-linije s Kinom

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić boravio je u Kini, gde je najavio da će 1. oktobra biti otvorena direktna avionska linija iz Beograda za Guangdžou, a u novembru za Šangaj.

Er Srbija leteće iz Beograda za Guangdžou, dve godine pošto su uvedeni direktni letovi između Beograda i Tjeđina.

Kako je ranije najavljeno, avion će iz Beograda za Guangdžou leteti ponedeljkom i petkom u 00:50 po lokalnom vremenu, dok će se povratni letovi za Beograd obavljati ponedeljkom i petkom u 22 časa i 10 minuta po tamošnjem lokalnom vremenu.

Guangdžou je jedan od najvećih gradova i najvažnijih trgovačkih centara u Kini, koji se zbog svoje pozicije često naziva „kapijom južne Kine“. Međunarodni aerodrom Guangdžou Bajun udaljen 28 kilometara od centra grada i smešten između gradova Renhe u okrugu Bajun i Sinhua u okruga Huadu.

Mediji su ranije pisali da Er Srbija planira uvođenje direktnih letova i za Šangaj, što je, navodno, bilo planirano za početak naredne letnje sezone, odnosno. Prema tim navodima, za Šangaj su planiana takođe dva leta nedeljno.

Ministar saobraćaja Goran Vesić j u maju izjavio da je Er Srbija dobila dozvole kineskih vazduhoplovnih vlasti za direktne letove do ova dva dana, a dozvole važe tri godine.

Uslov da kompanija otpočne letove bio je uvođenje novih širokotrupnih aviona u flotu.