Union Berlin se bori da pobedi u Lajpcigu i ostane za Bajernom

Union Berlin se bori da pobedi u Lajpcigu i ostane za Bajernom

Union Berlin je uzvratio sa dva gola za 11 minuta u borbi za pobedu od 2:1 nad domaćinom RB Lajpcigom u subotu i ostao za petama lidera lige Bajerna iz Minhena dok su oni pružili savršen početak. godine do pet uzastopnih pobeda u Bundesligi.

Golovi Janika Haberera i Robina Knočea u drugom poluvremenu podigli su Union na 42 boda na drugom mestu, jedan iza Bajerna.

Lajpcig je prvi poraz u ligi od septembra pao na peto mesto sa 36.

Ipak, dobro je počelo za Lajpcig koji je izašao ispred zahvaljujući pogotku Benjamina Henrichsa sa 25 metara u 24. minutu.

Lajpcig, koji se 22. februara bori protiv Mančester sitija u osmini finala Lige šampiona, imao je bolje šanse u prvom poluvremenu, ali je Union izjednačio u 61. minutu nezaustavljivim volejem Haberera.

Stvari su se pogoršale za domaćina 11 minuta kasnije kada je Union dosuđen penal za igru rukom, a Knoče je zagrmio u svom udarcu sa tačke i doveo goste ispred.

Zamena Jusuf Poulsen je skoro odmah udahnuo novi život Lajpcigu, uklizavši u peterac u 78. minutu i ​​ubacio loptu u mrežu, da bi njegov pokušaj bio isključen u ofsajdu.

Union je očajnički čekao na pobedu uprkos ogromnom pritisku Lajpciga koji je imao dve zlatne šanse u osam minuta nadoknade.