Hapšenje zbog krađe naftnih derivata: Vozač cisterne i saučesnici uhapšeni u Beogradu

Hapšenje zbog krađe naftnih derivata: Vozač cisterne i saučesnici uhapšeni u Beogradu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, tačnije Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Beogradu, sproveli su akciju hapšenja u kojoj su uhapšena tri lica zbog sumnje da su izvršila krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

Prema saopštenju iz MUP-a, uhapšeni su P. A. (56), vozač cisterne, kao i V. M. (42) i T. V. (52), zbog sumnje da su učestvovali u krađi naftnih derivata.

Prema navodima iz MUP-a, P. A. se sumnjiči da je danas, u jednom privrednom društvu, otuđio oko 2.850 litara naftnog derivata, čija se vrednost procenjuje na oko 570.000 dinara. Navodno je naftni derivat pretočio u kombi vozilo koje je prethodno dovezao V. M., dok ga je T. V., zaposlen kao radnik obezbeđenja, neometano pustio da uđe i izađe iz kruga ovog privrednog društva.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, gde će se dalje postupati po ovom slučaju.