U vrtiću u Vrbasu plate kasne već godinama: Zaposleni najavili protestnu šetnju

U vrtiću u Vrbasu plate kasne već godinama: Zaposleni najavili protestnu šetnju

Zaposleni u predškolskoj ustanovi „Boško Buha“ najavili su protestnu šetnju zbog kašnjenja plata. Krajem januara stigla je tek prva polovina novembra. Ovakvi problemi traju godinama.

U ovoj predškoloskoj ustanovi navode da će  svi zaposlena – vaspitačice, medicinske sestre, stručni saradnici, servirke, spremačice i tehničko osoblje nastaviti da rade.

“Na jučerašnjem sastanku sa predstavnicima Opštine Vrbas izrazili smo nezadovoljstvo i najavili smo protestnu šetnju”, rekla je Tatjana Vukomanović predsednica sindikata Samostalnost predškolskih ustanova u Vrbasu za za roditeljski portal „ Bebac “ i dodala da se trenutno ne razmišlja o štrajku.

„Mi zbog dece ne želimo čak ni da uvodimo minimalni proces rada, već želimo svoje duboko nezadovoljstvo da iskažemo protestnom šetnjom“, rekla je Vukmanović.

Nažalost, najavljen protest nije jedini koji organizuju vrbaske vaspitačice jer su i prošle godine bile primorane da se za svoje zarade bore na ulici kada im se pridružio i deo roditelja dece koja borave u vrtićima.

Prema tvrdnjama predsednice sindikata plate kasne zbog dugova u Opštini Vrbas.

Pomoćnicu predsednika Opštine za obrazovanje Mariju Milinić navela je za Bebac da da nije ovlašćena da komentariše trenutnu situaciju i uputila je novinare na press službu ali odgovor kako navode, posle nekoliko dana čekanja, nisu dobili.

Nezvanično se može saznbati da plate u ovoj vojvođanskoj opštini kasne svim zaposlenima u opštinskoj upravi, kao i da novca u budžetu nema.