Tužilaštvo traži pritvor za babu dečaka koji je ubio brata

Tužilaštvo traži pritvor za babu dečaka koji je ubio brata

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušana je 56-godišnja V. L. zbog sumnje da je nevlašćeno držala lovačku pušku i municiju nepropisno obezbeđenu, usled čega je njen stariji unuk pre dva dana istom puškom usmrtio svog mlađeg brata.

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, saopštilo je Tužilaštvo.

Osumnjičena je na saslušanju iznela svoju odbranu i odgovarala na pitanja tužioca.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenoj odredi pritvor zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je V. L. lovačku pušku marke „bokerica“ i municiju kalibra 16 milimetara bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlašćena lica ne mogu pristupiti.

Na taj način je oružje učinila dostupnim svojim maloletnim unucima, usled čega je 6. jula oko 13:15 sati u dnevnoj sobi kuće u kojoj žive njen 14-godišnji unuk iz pomenute puške lišio života svog dve godine mlađeg, rođenog brata , zaključuje se u saopštenju.