Troje policajaca poginulo u pucnjavi u Kentakiju

Troje policajaca poginulo u pucnjavi u Kentakiju

Tri policajca su ubijena, a petoro ranjeno u istočnom Kentakiju kada je muškarac sa puškom otvorio vatru na policiju pokušavajući da izvrši nalog, saopštile su vlasti, prenosi Gardian.

Zvaničnik za hitne slučajeve je takođe povređen, a policijski pas je ubijen tokom sukoba u kući u Alenu, malom gradu u brdima Apalačije.

Policija je u četvrtak kasno uveče privela 49-godišnjeg Lensa Storza nakon višesatnog sukoba.

Policajci koji su odgovarali naišli su na „čisti pakao“ kada su stigli na lice mesta, rekao je novinarima u petak popodne šerif okruga Flojd Džon Hant.

„Nisu imali šanse“, rekao je Hant, čija nadležnost uključuje Alena.

Hant je rekao da su četiri poslanika prvobitno odgovorila i da su pozvali podršku kada je na njih pucano. Štorz se predao nakon pregovora koji su uključivali i članove njegove porodice, rekao je šerif.

Hant je rekao lokalnim medijima da poslanici u četvrtak uveče uručuju sudski nalog koji se odnosi na situaciju nasilja u porodici.

U pucnjavi su ubijeni jedan od Hantovih zamenika, Vilijam Petri, i kapetan policije u Prestonsburgu, Kentaki, Ralf Frejzer.

Frasure je radio 39 godina u policiji u okrugu Floid. Još jedan policajac iz Prestonsburga, Jacob Chaffins, preminuo je nakon što je odveden u bolnicu, saopštila je policijska uprava u objavi na društvenim mrežama u petak uveče.

Storz je optužen u petak ujutro od strane sudije u obližnjem okrugu Pike. Izjasnio se da nije kriv za ubistvo policajaca, između ostalih optužbi, i osuđen je na kauciju od 10 miliona dolara.

„Ovo je teško jutro za našu zajednicu“, rekao je guverner Kentakija Endi Bešir u objavi na društvenim mrežama u petak. „Okrug Flojd i naši hrabri prvaci pretrpeli su tragičan gubitak sinoć.

„Želim da zamolim ceo Kentaki da mi se pridruži u molitvi za ovu zajednicu.

Državni tužilac Danijel Kameron objavio je na društvenim mrežama da mu je srce slomljeno zbog vesti o smrti policajaca.

„Naši organi za sprovođenje zakona su sinoć pokazali nezamislivo herojstvo i žrtvu u suočavanju sa zlom“, rekao je on.