Tepić: Nebitan broj ministara, zna se da odluke ne donose oni

Tepić: Nebitan broj ministara, zna se da odluke ne donose oni

Poslanička grupa Ujedinjeni glasaće protiv predloženih izmena zakona o ministarstvima, izjavila je šefica te grupe Marinika Tepić i ocenila da nije bitno koliko će ministara imati nova vlada jer se kako je dodala, zna da oni ne donose odluke, prenosi N1.

Ona je tokom skupštinske rasprave o predloženim izmenama zakona ocenila da je u pitanju „farsa“, jer kako je rekla, odluke se ne donose u vladi, već u predsedništvu.

„Sve je ovo farsa. I tobože štednja, a čak 25 ministarstva. I vlada koja ne može da se formira šest meseci. I sama ova ministarstva pred nama. I ova sednica koja je zakazana od danas za sutra, za osnovni zakon na osnovu kojeg će se odlučiti šta će se i kome u ruke dati od najvećih ovlašćenja i novca u Srbiji“, navela je potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP).

Upitala je vladajuću većinu zašto „krije“ kandidate za ministre.

„U normalnoj zemlji vladajuća stranka bi se odmah posle izbora dičila svojim budućim ministrima, promovisala bi ih u punom sjaju, predstavila građanima kako dolikuje – sve te ministre od kojih će sutra zavisiti naši životi, plate, penzije, lečenje, obrazovanje“, ocenila je Tepić, a prenela SSP.

Upozorila je da je po životnom standardu, Srbija „među četiri najnerazvijenije evropske zemlje“ kao i da od Drugog svetskog rata „nije nikada imala ni manje rođenih, ni više umrlih“.

„U 2021. godini ta razlika je iznosila 73.839 ljudi, što je više od jednog Užica, Požarevca ili Vranja. 83 odsto radno sposobnih želi da napusti zemlju, a svake godine desetine hiljada njih to i učini. I šta je sad ideja? Da imamo još nestručnih ministara koji okreću glavu na probleme koji razaraju društvo i ugrožavaju narod. Hoće li njih 25 plus premijerka imati hrabrosti da donesu odluku koja će sprečiti da Srbija postane izolovano ostrvo unutar Evrope“, upitala je Tepić.