Subotički paori: Blokade nastavljene na Bikovačkoj petlji i na putu Čantavir-Žednik

Subotički paori: Blokade nastavljene na Bikovačkoj petlji i na putu Čantavir-Žednik

Predstavnik Subotičkih paora Miroslav Matković potvrdio je za agenciju Beta da će se danas u 12 časova osam predstavnika poljoprivrednika sastati sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić u Beogradu. On je najavio dalje blokade u Subotici, a ukoliko ne postignu dogovor sa Vladom Srbije, a subotički poljoprivrednici će, rekao je, radikalizovati proteste.

Paori u Subotici su danas u 10 sati blokirali traktorima saobraćaj na Bikovačkoj petlji i put između Čantavira i Žednika, a na sat i po, odnosno na pola sata će se propuštati vozila.

Oni su krajem prošle nedelje zatražili detaljno obrazloženje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije o tome na koji način će biti sprovedeni dogovoreni i potpisani zahtevi za 2023. godinu.

Predsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Goran Filipović, frekao je ranije danas za Betu da će delegaciju poljoprivrednika činiti po dva predstavnika četiri udruženja koja predvode proteste, Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, Udruženje poljoprivrednih proizvođača Subotice, Savez udruženja poljoprivrednika Banata i Udruženje poljoprivrednika Aradac.