Studenti ustrajni u protestima: Zahtevamo pravdu i jednake šanse u Srbiji

Studenti ustrajni u protestima: Zahtevamo pravdu i jednake šanse u Srbiji

Nakon izbora, predstavnici studenata u Srbiji nastavljaju sa protestima zbog izbornih neregularnosti i izražavaju odlučnost da ostanu dosledni u svojim zahtevima. Oni ističu potrebu da Srbija postane zemlja u kojoj institucije funkcionišu transparentno, zakoni važe za sve, a mladi ne moraju intenzivno pratiti političke figure.

Aktivista Ivan Bjelić pozvao je zaposlene u institucijama da im se pridruže, ističući podršku koju već imaju među njima. Njihova borba, kako ističu, usmerena je ka izgradnji demokratskog društva koje pruža jednake šanse za bolju budućnost i zadržavanje mladih u zemlji.

Studentkinja Emilija Milenković naglašava da će učiniti sve što može kako bi živela u zemlji koju njena generacija zaslužuje, izražavajući spremnost na promene. Ako se, kako kaže, pokaže da njihova borba ne može doneti promene, razmatra opciju odlaska iz zemlje.

Protesti su deo šireg pokreta mladih u Srbiji koji teže demokratskim reformama i odgovornosti institucija. Njihova doslednost i odlučnost nastavljaju privlačiti pažnju javnosti.