Štrajkači u Pošti tvrde da im zahtevi nisu ispunjeni i ne odustaju od obustave rada

Štrajkači u Pošti tvrde da im zahtevi nisu ispunjeni i ne odustaju od obustave rada

Radnici JP „Pošta Srbije“ koji su u štrajku, u saopštenju koje je prosleđeno RTS-u, tvrde da nikakav dogovor nije postignut zbog toga što im se niko nije obratio u vezi sa njihovim zahtevima. Od Vlade traže smenu vršioca dužnosti direktora, pošto mu je, kako navode, istekao mandat.

Zaposleni u JP „Pošta Srbije“ koji su u štrajku, nakon što je vršilac dužnosti direktora tog preduzeća Zoran Đorđević rekao da su svi zahtevi zaposlenih prihvaćeni , naveli su da nikakav dogovor nije postignut i da im se niko nije ni obratio u vezi sa njihovim zahtevima.

U saopštenju koje su radnici JP „Pošta Srbije“ koji su u štrajku prosledili RTS-u navodi se da od Vlade zahtevaju smenu Zorana Đorđevića zbog toga što mu je, kako tvrde, mandat po Zakonu o javnim preduzećima istekao.

Od Vlade, kako dodaju, traže rešavanje situacije u Pošti u interesu zaposlenih i svih građana Srbije.

Vršilac dužnosti direktora „Pošte Srbije“ Zoran Đorđević izjavio je ranije danas da su prihvaćeni svi zahtevi radnika koji protestuju i najavio da od zarade za novembar svi zaposleni u tehnologiji JP „Pošta Srbije“ mogu da očekuju povećanje zarada u proseku oko 30 odsto.