Stojčić: Počeli radovi na izgradnji kompleksa za EXPO 2027

Stojčić: Počeli radovi na izgradnji kompleksa za EXPO 2027

Nakon vesti da će Beograd biti domaćin specijalizovane izložbe EXPO 2027. godine, planovi se utvrđuju jer će se uskoro intenzivno raditi na izgradnji izložbenog kompleksa. Prostiraće se na 113 hektara, južno od nacionalnog fudbalskog stadiona koji je takođe planiran u Surčinu, između beogradske obilaznice i auto-puta „Miloš Veliki“.

Radovi na izgradnji izložbenog kompleksa za EXPO 2027 u Surčinu su počeli. Uz nacionalni fudbalski stadion tu će biti izgrađene sajamske hale, paviljoni, smeštajni kapaciteti, komercijalni objekti, a sve to treba da bude dobro povezano sa centrom grada i aerodromom, pa je neophodna i dobra infrastruktura.

„Neki deo je već izgrađen, neke pristupne saobraćajnice su već izgrađene, neke su u toku izgradnje, u suštini je to petogodišnji posao. Ono što sledi je dalje raščišćavanje i nasipanje terena, pošto treba da se podigne nivo na kome će biti izgrađeni objekti. Ovde gde se sada nalazimo, gde je kamp za izvođače radova, počinje i kompleks nacionalnog stadiona u okviru koga će se naći i budući sajamski prostori, konkretno prostor u okviru koga će biti i Ekspo“, naveo je Stojčić.

Dodao je da je taj prostor neophodno dobro povezati sa gradom.

„To je nešto što smo i dokazivali u okviru naše kandidature koja je trajala preko godinu dana pred organima koji su nam i dodelili ovaj Ekspo. Dokazivali smo dobru povezanost, dokazivali smo pre svega da ćemo moći da izvedemo ovo u tom roku, pošto je ovo jako veliki događaj i ne možemo da se igramo time da li ćemo stići ili nećemo stići. Tako da smo u odnosu na druge konkurente bili u prednosti jer smo već krenuli radove“, rekao je Stojčić.