SSP tvrdi da je 26 miliona dinara iz budžeta otišlo neugroženima

SSP tvrdi da je 26 miliona dinara iz budžeta otišlo neugroženima

Stranka slobode i pravde (SSP) optužila je Centar za socijalni rad u Beogradu da je putem 1.334 rešenja uplatio iz budžeta grada neverovatnih 26.233.000 dinara licima koja se ne nalaze u evidenciji socijalno ugroženih. Ova informacija dolazi samo četiri dana pred izbore, a SSP tvrdi da je reč o još jednom pokušaju Srpske napredne stranke (SNS) da iskoristi budžet na štetu građana.

Prema saopštenju iz SSP-a, sredstva su uplaćena juče, 13. decembra 2023, i to licima koja se ne nalaze u registru socijalno ugroženih. Dodatno, navodi se da su svi dobitnici sredstava, koji nisu socijalno ugroženi, dobili po 15.000 dinara, dok su oni koji žive na Starom gradu dobili dvostruko više, odnosno po 30.000 dinara.

Iz stranke ističu da ova situacija jasno pokazuje „beskurpuloznost“ SNS-a u korišćenju budžeta, optužujući ih da ne prezaju ni od otimanja novca od najugroženijih kako bi ga dali „onima koji nisu ugroženi“. SSP pretpostavlja da je reč o nagradi za podršku ili aktivnosti koje favorizuju vladajuću stranku.

Uprkos ovoj optužbi, SNS još nije dala zvaničan odgovor na ove tvrdnje. Iz SSP-a apeluju na građane da izađu na izbore i izraze svoj glas kao način da se stane na put ovakvim nepravilnostima, tvrdeći da će, uz veću izlaznost, biti u mogućnosti da smene trenutnu vlast.