Srpska fabrika stakla dobila novog vlasnika

Srpska fabrika stakla dobila novog vlasnika

Slovenačko preduzeće za razvoj i proizvodnju vrhunske staklene ambalaže „Steklarna Hrastnik“, preko svog vlasnika „Global glas“ iz Švajcarske, preuzima Srpsku fabriku stakla (SFS) Paraćin.

„Steklarna Hrastnik“ je jedan od vodećih evropskih ponuđača specijalnog ambalažnog stakla sa izuzetnim potencijalom za dalji rast, širenje poslovanja i jačanje tržišnog udela,saopštenoje iz te staklare.

Kako se dodaje u saopštenju, investicijom u SFS Paraćin, koja je pre preuzimanja bila u stečaju i predmet nacionalnog programa revitalizacije staklarske industrije u Srbiji, „Global glas“ grupa povećaće proizvodne kapacitete (odmah za do 300 tona stakla/dnevno) i asortiman proizvoda.

Generalni direktor „Steklarne Hrastnik“ Peter Čas kaže da će glavni deo proizvodnje u Srbiji ostati vezan za standardni kvalitet stakla za prehrambenu industriju, potrebe srpskog tržišta i isporuke na tržišta Jugoistočne Evrope gde, kako navodi, primećuju nedostatak ponude.

„Deo asortimana biće premešten iz Slovenije u paraćinsku fabriku, a na taj način nameravamo da podignemo nivo kvaliteta, dodatu vrednost i profitabilnost srpske fabrike“, pojasnio je Čas.

Novi vlasnici planiraju da u budućnosti povećaju proizvodne kapacitete u Srbiji na 1.150 tona stakla dnevno.