Srbija protiv nasilja: Režim Aleksandra Vučića još jednom pokazao svoje nasilničko lice

Srbija protiv nasilja: Režim Aleksandra Vučića još jednom pokazao svoje nasilničko lice

Lista „Srbija protiv nasilja“ saopštila je da je režim Aleksandra Vučića još jednom pokazao svoje nasilničko lice, koristeći brutalnu silu kako bi suzbio građanske proteste.

U saopštenju liste ističe da su gradski odbornici i narodni poslanici sprečeni da uđu u Skupštinu grada, dok su specijalne jedinice režima poslate da primene brutalnu silu protiv građana koji protestuju zbog navodne izborne krađe.

„Nasilje režima ogleda se u mnogobrojnim snimcima, a posebno u krvničkom prebijanju jednog od demonstranata, kojemu su polomljene noge, dok su ga policajci i Radomir Lazović, koopredsednik Zeleno-levog fronta, šutirali dok je ležao na zemlji“, navodi se u saopštenju.

Osuđujući primenu sile nad građanima, lista „Srbija protiv nasilja“ ističe da su protesti mirni i da traže poništavanje izbora. Takođe, oštro osuđuju hapšenje velikog broja protestanata bez ikakvog povoda, obećavajući im pravnu zaštitu.

„Najoštrije osuđujemo laži koje je Aleksandar Vučić izgovorio u javnim obraćanjima večeras. Građanima obećavamo da, bez obzira na cenu, nećemo odustati od borbe za poništavanje izbora i za normalnu i pristojnu Srbiju koju svi želimo. Nikada nećemo prihvatiti organizovanu izbornu krađu koja je sprovedena 17. decembra. To nije pitanje stranačke pripadnosti, već pitanje opstanka Srbije“, zaključuje se u saopštenju liste „Srbija protiv nasilja“.