Srbija, Italija i svet opraštaju se od legendarnog Mihajlovića

Srbija, Italija i svet opraštaju se od legendarnog Mihajlovića

Od legendarnog fudbalera Siniše Mihajlovića, koji je preminuo u 54. godini, opraštaju se brojni prijatelji, saigrači, klubovi.

Siniša Mihajlović preminuo je posle borbe sa leukemijom u bolnici u Rimu.

Sa velikim žaljenjem obaveštavamo zvezdaše da nas je danas napustio legendarni Siniša Mihajlović, navodi fudbalski klub Crvena zvezda u kojem je i igrao .

„Veliki zvezdaš i čovek sa neverovatnim srcem i snagom preminuo je u 53. godini života. Naš klub izražava najdublje saučešće porodici Mihajlović. Neka mu je večna slava“, navode u objavi.

I fudbalski klub Partizan oprostio se od Siniše Mihajlovića .

„Uz veliko poštovanje za legendu jugoslovenskog fudbala i igrača Crvene zvezde, FK Partizan izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima Siniše Mihajlovića i saoseća u trenucima dubokog bola. Fudbalska javnost je ostala bez još jednog velikog čoveka i znalca“, saopštili su crno-beli.

Fudbal je prerano ostao bez njegovog veličanstva, prvaka Evrope i sveta, jednog od najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji fudbala, igrača, trenera i selektora, čoveka koji je svojom karijerom ostavio dubok trag u istoriji srpskog i italijanskog fudbala, naveli su iz Fudbalskog saveza Srbije .

„Dobio je Siniša mnoge bitke u životu, osvajao silne trofeje, činilo se da će dobiti i onu najvažniju, protiv teške bolesti, ali umrla je i nada. Ugasila se onda kada smo mislili da će svojom snagom, harizmom i optimizmom uspeti da po drugi put pobedi zloćudnu bolest. Nije, fudbalski svet je sada u suzama, ali Siniša ne bi voleo da se vide te suze. Šampioni ne umiru“, piše FSS.

Od Mihajlovića se oprostila italijanska Serija A.

„Serija A duboko je ožalošćena zbog smrti Siniše Mihajlovića, ikone fudbala i života. Njegova čista klasa kao fudbalera i trenera, njegova snaga i humanost su primer koji ostavlja neizbrisiv trag u italijanskom i svetskom fudbalu“, navodi se u objavi na Tviteru.

Poruke poštovanja Mihajloviću uputili su mnogi italijanski klubovi:

I premijerka Italije Đorđa Meloni uputila je poslednji pozdrav Mihajloviću.