Reakcija na kontroverzni kalendar Ministarstva unutrašnjih poslova

Reakcija na kontroverzni kalendar Ministarstva unutrašnjih poslova

Član Predsedništva Pokreta slobodnih građana, Vladimir Pajić, danas je reagovao povodom objavljivanja kalendara Ministarstva unutrašnjih poslova, na kojem se nalazi fotografija parade pripadnika saradnika nacističkog okupatora.

Pajić je istakao da je ministar unutrašnjih poslova, Bratislav Gašić, iako Kruševljanin, zaboravio istorijsku važnost Slobodišta u Kruševcu i koliko je ljudi tamo stradalo od ruke nacista. Dodao je da bi, da Gašić poštuje tu istorijsku činjenicu, na kalendaru Ministarstva nikada ne bi bili prikazani članovi Ljotićeve Državne straže, koji su počinili zločine nad Srbima, Jevrejima, Romima i političkim protivnicima tokom Drugog svetskog rata.

U svojoj pisanoj izjavi, Pajić je naglasio da ne bi bio iznenađen da je Gašić svoju fascinaciju stranačkim policijama, političkim progonima, uniformisanim bandama, „opranim“ zločincima, potkazivačima i secikesama pretočio u promotivni materijal Ministarstva.

Ova reakcija dolazi nakon što je objavljivanje kalendara Ministarstva unutrašnjih poslova izazvalo kontroverze zbog uključivanja fotografije parade pripadnika saradnika nacističkog okupatora, što je izazvalo oštre kritike i osude.