Ana Brnabić: SNS očekuje formiranje vlasti i u centralnim beogradskim opštinama

Ana Brnabić: SNS očekuje formiranje vlasti i u centralnim beogradskim opštinama

Ana Brnabić, funkcionerka Srpske napredne stranke, izjavila je da veruje kako će SNS formirati vlast i u beogradskim opštinama Stari grad, Vračar i Savski venac, ističući da nema razloga da sumnja da će Aleksandar Šapić ponovo biti gradonačelnik Beograda.

Prema rečima Brnabićeve, izborni rezultati SNS u ovim centralnim gradskim opštinama na nedavnim izborima bili su realno bolji nego na prethodnim, te izrazila uverenje da SNS može formirati vlast i na tim opštinama.

Ona je dodala da se predstavnici SNS trenutno bave ovom temom u tri centralne beogradske opštine i izrazila nadu da će vlast na nivou Beograda biti formirana u zakonskom roku.

Kada je reč o navodima medija da bi Aleksandar Šapić možda mogao biti zamenjen, Brnabić je naglasila da nema razloga da sumnja u njegovu ponovnu izbor, izbegavajući direktno komentiranje odluke pokreta Kreni-promeni da napuste skupštine Beograda i Novog Beograda.

Odgovarajući na pitanje o spiskovima SNS sa podacima građana, koji su objavljeni od strane novosadskog pokreta „Bravo“, Brnabić je objasnila da ti spiskovi nastaju tokom rada aktivista na terenu i da pokazuju detaljne podatke koje SNS prikuplja tokom kampanje.

Brnabić je takođe komentarisala i slučaj bežanja ljudi koji su radili u kol centru SNS u Novom Sadu kada je otkriven, tvrdeći da su se oni „sklanjali od konflikta“.