Širom Srbije privođenja zbog ugrožavanja sigurnosti, pretnji nasiljem, širenja panike i lažnih vesti

Širom Srbije privođenja zbog ugrožavanja sigurnosti, pretnji nasiljem, širenja panike i lažnih vesti

Nekoliko osoba uhapšeno je širom Srbije zbog ugrožavanja sigurnosti, širenja panike i lažnih vesti u vezi sa masovnim ubistvima u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i okolini Mladenovca i Smedereva. Na društvenim mrežama pojavio se lažni snimak zločina u OŠ „Vladislav Ribnikar“. MUP pozvao građane da ne šire paniku.

Sumnja se da su ta trojica učenika jedne novosadske srednje škole, na društvenim mrežama, objavljivala preteće poruke i fotografije oružja koje će, navodno, poneti u školu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Lebanu, uhapsili su I. K. (1981) iz okoline Lebana, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On je juče popodne pretio svom sinu, ženi i majci da će proći „kao ovi sa televizije“ misleći pritom na aktuelna dešavanja masovnih ubistava u Beogradu i Mladenovcu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu, saopštio je MUP.

Na društvenim mrežama pojavio se lažni snimak nasilja i pucnjave u kojem se navodi da je reč o zločinu u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“. MUP saopštava da je snimak lažni i poziva građane da ne šire paniku.

Kako se navodi, Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku lica koje je objavilo ovaj lažni snimak a koji je dodatno uznemirio građane.

Policija je zaplenila veliku količinu oružja i municije pretresom jednog domaćinstva u okolini Velike Plane i stana u Čačku. Uhapšene su dve osobe koje se sumnjiče za nelegalno posedovanje, proizvodnju i promet oružja i eksplozivnih materijala