Sindikat RGZ-a žestoko o Goranu Vesiću: „Razotkrivene njegove laži i manipulacije“

Sindikat RGZ-a žestoko o Goranu Vesiću: „Razotkrivene njegove laži i manipulacije“

„Geosindikat, jedini reprezentativni sindikat u Republičkom geodetskom zavodu, se ovim putem javno obraća medijima i javnosti zbog zloupotrebe moći, laži i manipulacije koje ministar Goran Vesić koristi kako bi ostvario lične ciljeve na štetu zaposlenih i Republičkog geodetskog zavoda“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da smo nedavno saznali da je ministar Vesić produžio rad Radne grupe formirane sa navodnim ciljem da proveri rad RGZ-a, ali pravi razlog je nešto sasvim drugo.

„Sada je jasno da je ministar Vesić od početka manipulisao javnost, predstavljajući neosnovane tvrdnje o pritužbama građana i medijskim lažima kako bi stvorio utisak da je sistem u problemu. Kada je shvatio da mu spinovi ne prolaze, počeo je da krši zakone i zahtevao od članova Radne grupe da u njegovo ime rade nezakonite radnje i u to se svaki građanin Srbije može uveriti na sajtu RGZ-a u delu „Dokumenti“. Ovo je još jedan dokaz da je čitav proces usmeren na ostvarivanje njegovih ličnih interesa“, navodi se u saopštenju.

Navode i da je poosebno zabrinjavajući najnoviji pokušaj ministra Vesića, kako kažu, u svoje lično blato uvuče celokupnu advokatsku profesiju.

„On, koristeći predsednika Advokatske komore Srbije i krug svojih „prijatelja“ među advokatima, koji bez srama rade u njegovom interesu, pokušava da manipuliše celokupnom advokatskom zajednicom i koristi ih kao svoje “topovsko meso”. Time ih direktno uključuje u svoje lične igre, instrumentalizuje advokatsku profesiju i koristi je kao sredstvo za svoje manipulacije a sve to iza leđa više od 6 hiljada profesionalaca koji svoj posao obavljaju savesno i profesionalno“, piše u saopštenju.