Senat Univerziteta u sredu donosi odluku o doktoratu Siniše Malog

Senat Univerziteta u sredu donosi odluku o doktoratu Siniše Malog

Senat Univerziteta u Beogradu doneće u sredu odluku o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, navedeno je u pozivu za sednicu Senata.

Na dnevnom redu sednice, koja će biti održana u Rektoratu, kao 12. tačka navedeno je „donošenje Odluke o poništavanju diplome i dodatka diplome Siniše Malog o stečenom naučnom nazivu-doktor nauka“.

List „Danas“ je 29. novembra ove godine objavio da je Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu potvrdio u drugostepenom postupku rešenje tadašnjeg dekana Fakulteta organizacionih nauka Milije Suknovića, koji je ministru finansija Siniši Malom izrekao meru javne osude zbog neakademskog ponašanja prilikom izrade doktorske disertacije.

„Rešenje Odbora za profesionalnu etiku je konačno i kada i zvanično stigne na Univerzitet biće prosleđeno Senatu Univerziteta u Beogradu, koji donosi odluku o poništavanju diplome“, pisao je tada „Danas“, i ukazao da je Senat već 12. decembra 2019. godine poništio diplomu o doktoratu Siniše Malog, ali i da je tu odluku iz proceduralnih razloga poništio Upravni sud.