Pokret „Kreni-Promeni“ apeluje na opoziciono jedinstvo protiv SNS-a

Pokret „Kreni-Promeni“ apeluje na opoziciono jedinstvo protiv SNS-a

Direktor pokreta „Kreni-Promeni“, Savo Manojlović, izneo je u Dnevniku TV Nove ocenu da ni levica ni desnica neće moći samostalno formirati vlast ni u Beogradu ni na nivou Republike nakon izbora. On ističe da će, u najboljem slučaju, morati da sarađuju kako bi zajedno suprotstavili vlast Srpske napredne stranke (SNS) i spasili Srbiju.

„Pozivamo sve građane da izađu na izbore i glasaju protiv ove vlasti. Mi smo već istakli da Srbija ima dva najveća problema: prvi se zove režim Srpske napredne stranke, drugi se zove režim Srpske napredne stranke, i kada budemo rešili ova dva najveća problema, moći ćemo da razgovaramo o drugim stvarima“, poručuje Manojlović.

Pokret „Kreni-Promeni“ najavljuje da će naredne nedelje izaći sa javnim pozivom za kontrolore izbora. Manojlović ističe da žele pomoći opozicionim strankama i državi organizacijom obuka za građane koji će služiti kao kontrolori tokom izbornog procesa.

Ocenjuje da je aktuelna vlast u Srbiji uništila evropske vrednosti, nacionalne interese i određena socijalna prava. Kritikuje nedostatak novca u budžetu za besplatne udžbenike i niske plate radnika, istovremeno naglašavajući poteze koje smatra besmislenim, poput izdavanja bojanke od strane narodne poslanice Draginje Vlk.

Manojlović zaključuje da je neophodno prvo rešiti problem vlasti SNS kao prioritet, te da je terenski rad ključan u okolnostima gde sloboda medija nije obezbeđena, istakavši potrebu za izlaskom građana na izbore kako bi promenili političku scenu u zemlji.