Šapić: Danas ili sutra počinje isplata 20.000 dinara za udžbenike

Šapić: Danas ili sutra počinje isplata 20.000 dinara za udžbenike

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da isplata od 20.000 dinara za udžbenike, koju finansira Grad Beograd, počinje danas ili najkasnije sutra. Ova pomoć je deo gradskih napora da podrži roditelje u nabavci školskih materijala za decu.

Šapić je izjavio nakon obilaska Osnovne škole „Laza Kosti“ da će isplata pomoći trajati do početka oktobra. Očekuje se da će tokom septembra 90% prijavljenih roditelja dobiti novac. Takođe, istakao je da je rok za prijavu za ovu pomoć produžen za nekoliko dodatnih dana, kako bi što više roditelja moglo da se prijavi.

Gradonačelnik je objasnio da je odluka doneta da se novac isplaćuje direktno roditeljima, a ne da se direktno finansiraju udžbenici, kako bi roditelji imali veću slobodu u izboru. Ova odluka omogućava roditeljima da kupe polovne udžbenike ili da sami odluče koje udžbenike će nabaviti za svoju decu.

Šapić je naglasio da je cilj ove mere da se olakša trošak školovanja i pruži veća fleksibilnost roditeljima u izboru školskih materijala. Očekuje se da će ovaj pristup biti korisna pomoć za mnoge porodice koje se suočavaju sa troškovima obrazovanja.