RIK: Na sajtu objavljeni zapisnici o radu biračkih odbora u Nišu

RIK: Na sajtu objavljeni zapisnici o radu biračkih odbora u Nišu

Republička izborna komisija (RIK) demantovala je navode da na sajtu RIK-a nisu objvljeni zapisnici o radu biračkih odbora na sprovođenju glasanja na lokalnim izborima u Nišu, kao i prigovori koje su opozicione liste podnele u vezi s tim izborima.

„Obaveštavam javnost da su apsolutno netačne informacije koje su tokom jučerašnjeg dana plasirane preko TV N1, a u kojima se tvrdi da na veb-prezentaciji RIK nisu objavljeni zapisnici o radu biračkih odbora na sprovođenju glasanja na lokalnim izborima u Nišu, kao ni prigovori koje su opozicione izborne liste podnele u vezi sa tim izborima“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik RIK Vladimir Dimitrijević.

Kako se navodi, RIK je u komunikaciji sa Gradskom izbornom komisijom grada Niša izvršila potrebne provere i utvrdila da su na njenom sajtu, u okviru sekcije „Zapisnici o radu biračkih odbora“ uredno objavljeni svi zapisnici o radu biračkih odbora u Nišu razvrstani po gradskim opštinama grada Niša.

Dodaje se da su i u „Registru prigovora“ na sajtu uredno i u skladu sa zakonom, objavljeni prigovori podneti Gradskoj izbornoj komisiji u Nišu, rešenja koja je ta izborna komisija donela po svakom od tih prigovora, kao i žalbe upućene Višem sudu u Nišu protiv tih rešenja Gradske izborne komisije.

„Svim navedenim dokumentima moguće je pristupiti brzo i lako, preko linkova dostupnih na početnoj strani veb-prezentacije RIK, te upućujem svu zainteresovanu javnost da se obrati RIK ukoliko ima bilo kakvih teškoća u njihovom pronalaženju“, naveo je Dimitrijević.