Raspisan javni poziv za premije za mleko

Raspisan javni poziv za premije za mleko

Raspisan je javni poziv za premiju za mleko za prvi kvartal ove godine, trajaće do 15. aprila, a premije će biti isplaćene nakon završetka javnog poziva u roku od 30 dana, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Prijave za premije za mleko se podnose kao i do sada, preko mlekara, a postoji i mogućnost neposrednog prijavljivanja primarnih proizvođača.

Javni poziv za davanja po hektaru biće pomeren kako bi poljoprivredni proizvođači imali dovoljno vremena da provere i ažuriraju svoje podatke u katastru, prikupe potrebnu dokumentaciju i regulišu ugovorne odnose ali to, kako navode u Ministarstvu, neće uticati na isplatu subvencija, koje će poljoprivredni proizvođači dobiti u isto vreme kako je i planirano.

Naime, javni poziv za davanja po hektaru će trajati mesec dana umesto 45 dana, te će obrada zahteva i dinamika isplate biti nepromenjena.

Iz Ministarstva još jednom podsećaju poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji, te poljoprivrednici prijavu i obnovu statusa gazdinstva mogu da urade sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.