Rama: Ozbiljno ćemo razmisliti da pozovemo i zemlje iz EU u Otvoreni Balkan

Rama: Ozbiljno ćemo razmisliti da pozovemo i zemlje iz EU u Otvoreni Balkan

„Ozbiljno ćemo razmisliti da uputimo pozive i drugim partnerima i zemljama EU i niko ne treba da bude ljubomoran na nas“, rekao je Edi Rama i dodao da danas na samitu u Beogradu prisustvuju ministari spoljnih poslova Turske i zemlje EU – Mađarske, kao i da je tu i ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil.

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas u Beogradu, na otvaranju Samita lidera Otvorenog Balkana, da će lideri zemalja članica ozbiljno razmisliti da pozovu da u regionalnu inicijativu i druge bitne zemlje i iz EU važne za taj region, kao što su Grčka, Italija, Turska i Mađarska.

„Inicijativa OB ne treba više da traži opravadanje za svoje postojanje, niti mi više treba da objašnjavamo, ona sada dovoljno govori za sebe i oni koji imaju viziju za budućnost i žele to da vide i čuju nas, to će razumeti“, istakao je Rama.

Inicijativom „Otvoreni Balkan“ Severna Makedonija, Albanija i Srbija napravile su ključni korak u ključno vreme, ocenio je danas premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski na samitu koji se održava u Beogradu u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“.

Kovačevski je na početku obraćanja citirao Henrija Forda, koji je rekao: „To što smo se okupili je početak, da ostanemo zajedno je napredak, a zajednički rad je uspeh“.