Rafael Nadal odustao od Lejver kupa u Berlinu

Rafael Nadal odustao od Lejver kupa u Berlinu

Rafael Nadal povukao se u četvrtak sa Lejver kupa sledeće nedelje u Berlinu, ostavljajući nejasno kada će španski velikan ponovo igrati.

Lejver kup — turnir na kojem se Rodžer Federer povukao 2022. nakon što se udružio sa Nadalom u dublu — bio bi Nadalov prvi događaj od Olimpijskih igara u Parizu i potencijalno jedan od njegovih poslednjih.

„Zaista sam razočaran što mogu da kažem da neću moći da se takmičim na Lejver kupu u Berlinu sledeće nedelje“, rekao je 38-godišnji Nadal. „Ovo je timsko takmičenje i da bih zaista podržao tim Evrope, moram da uradim ono što je najbolje za njih, a u ovom trenutku postoje drugi igrači koji mogu da pomognu timu da ostvari pobedu.“

22-struki grend slem šampion nije se pozabavio svojom trenutnom kondicijom nakon niza povreda poslednjih godina, ili kada bi mogao ponovo da igra.

Nadal se prošlog meseca povukao sa Otvorenog prvenstva SAD, što znači da je propustio tri od četiri grend slem turnira 2024. Poslednji put je igrao u četvrtfinalu muškog dubla na Olimpijskim igrama, gde je takođe izgubio u drugom kolu singla od Novaka Đokovića.

Lejver kup, koji će se održati od 20. do 22. septembra, je muško takmičenje u zatvorenom na tvrdoj podlozi u kojem se tim Evrope susreće sa timom sveta u formatu koji podseća na Rajder kup u golfu. Odmah nije objavljena zamena za Nadala.