PSG traži da se hitno razreši Milica Đurđević Stamenkovski zbog „obmanjivanja javnosti“ da je završila FPN

PSG traži da se hitno razreši Milica Đurđević Stamenkovski zbog „obmanjivanja javnosti“ da je završila FPN

Pokret slobodnih građana zahteva od premijera Miloša Vučevića da hitno Narodnoj skupštini predloži razrešenje ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski zbog obmanjivanja javnosti o stečenom obrazovanju, odnosno lažnog predstavljanja da je diplomirala na Fakultetu političkih nauka što je navodila u svim svojim javno dostupnim biografijama.

„Zbog ovih činjenica do kojih je došao CINS, a koje ministarka Đurđević nije ni na koji način osporila, ne zahtevamo od nje da podnese ostavku, jer je ostavka moralni čin, a ministarka je jasno pokazala i ovim i svojim kratkotrajnim boravkom u Vladi, da moral ne poseduje. Nedostatak fakultetske diplome može se nadomestiti stečenim praktičnim znanjem i iskustvom, ali moralni nedostaci osobe koja godinama laže o svom obrazovanju su nenadoknadivi“, navodi se u saopštenju PSG.

Podsećamo, u biografiji Đurđević Stamenkovski koja je zajedno sa biografijama ostalih predloženih ministara i ministarki dostavljena poslanicima, navodi se da je posle Prve beogradske gimnazije upisala Fakultet političkih nauka na kome je stekla zvanje diplomiranog politikologa.

Ovo se godinama navodi i na njenom ličnom sajtu, a nakon što je izabrana za ministarku, isto je navedeno i na sajtu Ministarstva koje vodi.

Ipak, iako je posle gimnazije upisala Fakultet političkih nauka u Beogradu (FPN), Đurđević Stamenkovski ga nikada nije završila, otkriva Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).