Nova autobuska stanica u Beogradu počela sa radom

Nova autobuska stanica u Beogradu počela sa radom

U ranim jutarnjim satima, sa perona nove autobuske stanice u Bloku 42, krenuo je prvi autobus. Ova stanica, svečano otvorena u petak, označava značajnu promenu u javnom prevozu glavnog grada Srbije.

Prvi autobus je u 4 ujutro krenuo za Suboticu, što je označilo početak operacija na novoj glavnoj beogradskoj stanici. Ivan Grujić, predstavnik Beogradske autobuske stanice, izjavio je da su zaposleni raspoređeni po punktovima oko stanice kako bi pružili pomoć putnicima sa svim pitanjima i nedoumicama. „Za danas je planirano 881 polazak, nema otkazanih i nema vanrednih polazaka“, naglasio je Grujić.

Gradska vlast je najavila da će uskoro biti raspisan tender za izgradnju stanične zgrade, pošto je trenutni objekat privremen. Takođe, očekuje se da stajalište „Jug“ na Autokomandi bude završeno za dva do tri meseca.

Nova lokacija autobuske stanice, koja se nalazi na nekoliko minuta od stanice gradskog prevoza, omogućava putnicima da lako pristupe linijama koje vode ka aerodromu „Nikola Tesla“. Pored sopstvenog prevoza, građani će moći da koriste tramvaje, autobuse ili BG voz za dolazak do nove stanice.

Ova promena je deo šireg plana unapređenja javnog prevoza u Beogradu, koji se nadovezuje na ranije odluke o rekonstrukciji urbanih prostora i infrastrukture.