Novi protest „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu

Novi protest „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu

Danas će se u Beogradu održati još jedan u nizu protesta pod nazivom „Srbija protiv nasilja“, koji je do sada održan 22 puta. Protest će početi u 18 sati ispred Narodne skupštine i kretati će se takozvanom medijskom trasom, završavajući kod zgrade Predsedništva Srbije.

Lider Pokreta slobodnih građana, Pavle Grbović, najavio je da će na protestu govoriti Nebojša Zelenović i Radomir Lazović. Grbović je istakao da je politička situacija takva da politički akteri moraju da preduzmu važniju i odvažniju ulogu te da su nedavno uputili zahtev predsedniku Aleksandru Vučiću za raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja 2023. godine.

Protesti „Srbija protiv nasilja“ su doneli niz zahteva, uključujući smene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina. Takođe, zahteva se smena svih članova saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), gašenje medija koji objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi uz obrazloženje da „promovišu nasilje“, kao i smena rukovodstva Radio televizije Srbije.