Promenjena ruta protesta “ Srbija protiv nasilja“

Promenjena ruta protesta “ Srbija protiv nasilja“

Jedan od organizatora protesta „Srbija protiv nasilja“ Zoran Lutovac obavestio je građane da je promenjena ruta kretanja na sutrašnjem protestu. Lutovac je poručio da je ruta smanjena, te da će se ići od Narodne skupštine, pa kroz Kneza Miloša do auto-puta kod Mostarske petlje.

„Obaveštavamo učesnike protesta da smo na inicijativu velikog broja građanki i građana skratili rutu kretanja posle okupljanja ispred Skupštine u 18 sati“, rekao je Lutovac i dodao:

„Posle govornika na bini ispred Skupštine uputićemo se ulicom Kneza Miloša do auto-puta kod Mostarske petlje“, zaključio je i stavio u potpisu da je to poruka organizatora.

Osim Beograda, planirano je da se protesti održe i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu.

„U Novom Sadu na raskrsnici Temerinske i Partizanske ulice. U Nišu na raskrsnici ulice Nikole Pašića, Kralja Stefana Prvovenčanog i Ulice sedmog jula, U Kragujevcu Vuka Karadžića, Kneza Mihaila, 27. marta i raskrsnice kod velikog parka. Dakle, akcija će pored Beograda biti održana i u tri velika grada u Srbiji“, naveo je Aleksić.

Aleksić je rekao da što se tiče zahteva protesta da vlast nastavlja da se ruga građanima.

„Željko Mitrović najavljuje da će nastaviti svoj rijaliti. Očigledno je da je u ovoj državi moćniji Mitrović nego Vučić. Ova sednica danas je prekinuta, a oni šalju poruku da ih baš briga za građane“, naveo je on.