Produžen pritvor članovima „balkanskog kartela“: Za dvojicu osumnjičenih prihvaćeno jemstvo

Produžen pritvor članovima „balkanskog kartela“: Za dvojicu osumnjičenih prihvaćeno jemstvo

Organizatorima i članovima ogranka Balkanskog kartela produžen je pritvor u trajanju do 60 dana, dok je prema jednom osumnjičenom pritvor zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, dok je za dvojicu osumnjičenih prihvaćeno jemstvo.

Ukoliko uplate jemstvo i Višem sudu u Beogradu dostave dokaz o uplati, pritvor će im biti zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, potvrđeno je za N1 u Višem sudu u Beogradu.

„Prema Draganu Đorđeviću je mera pritvora zamenjena za meru zabrane napuštanja stana u elektronski nadzor. Radisavu Radoviću je određeno jemstvo u iznosu od 1.200.000 evra, a kada ga bude uplatio i Višem sudu bude dostavio dokaz o uplati, pritvor će mu biti zamenjen zabranom napuštanja stana uz elektronski nadzor. Takođe, Vladanu Soldu je prihvaćeno jemstvo u iznosu od 59.300 evra, a kada bude takođe dostavio iznos o uplati, biće mu pritvor zamenjen merom zabrane stana boravišta uz elektronski nadzor“, naveli su za N1 iz Višeg suda u Beogradu.

Podsetimo, 20 pripadnika organizovane kriminalne grupe poznate u javnosti kao „balkanski kartel“ optuženo je za međunarodnu trgovinu oko sedam tona kokaina, i to ukupno tri zaplene kokaina, u periodu od decembra 2019. do avgusta 2020. godine.

Tužilaštvo pripadnike „balkanskog kartela“ tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćenu proizvodnju i prodaju droga, kao i nedozvoljeno držanje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Istraga je u ovom slučaju počela naredbom Tužilaštva za organizovani kriminal 12. maja prošle godine. U trenutku kada je započet postupak na teritoriji Srbije uhapšeno je 14 osoba.

Preostali, njih šestoro, nalaze se u bekstvu i za njima je raspisana poternica uključujući i međunarodnu poternicu za svako lice.