Prodat Yettel u Srbiji

Prodat Yettel u Srbiji

Češka PPF grupa (PPF) i kompanija Emirates Telecommunication Group (e&) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, potpisale su sporazum prema kojem će e& steći udeo od 50 odsto plus jednu akciju u imovini PPF Telekom grupe (PPF Telekom) u Bugarskoj, Mađarskoj i Srbiji, u kojima posluje pod brendom Yettel, kao i Slovačkoj u kojoj posluje pod brendom O2.

Informacija o ovom patnerstvu objavljena je na sajtu PPF grupe.

„PPF grupa i kompanija „Emirates Telecommunication Group“ danas su potpisale sporazum prema kojem ćsteći udeo od 50% plus jednu akciju u imovini PPF Telekom grupe („PPF Telekom“) u Bugarskoj, Mađarskoj, Srbiji  i Slovačkoj.

Strane u transakciji su se dogovorile da će platiti 2,15 milijardi evra unapred na zatvaranju za kupovinu 50% udela, plus jednu akciju u PPF Telekomu i dodatne isplate zarade do 350 miliona evra u roku od tri godine nakon zatvaranja, ako PPF Telekom premašuje određene finansijske ciljeve.

Ovo podleže povratu do 75 miliona evra ako se takvi finansijski ciljevi ne ostvare.

Partneri će zadržati sadašnjeg generalnog direktora PPF Telekoma, Baleša Šarmu, i obezbediti kontinuitet operacija, oslanjajući se na široku stručnost timova PPF Telekoma na svojim tržištima.

Postojeća sredstva PPF Telekoma u Češkoj, uključujući češkog operatera O2 Czech Republic a.s. („O2 CZ“) i provajder telekomunikacione infrastrukture CETIN a.s. („CETIN Czech“), biće preneta van PPF Telekom grupe i neće biti deo transakcije.